Laatst geboekte opleidingen

Clubkadercoach

Buurtsportcoach

Steeds meer verenigingen zien de meerwaarde van het structureel begeleiden van hun trainer-coaches. Maar waar begin je? Hoe werkt dat precies? En hoe zorg je dat het opleiden en begeleiden van trainer-coaches op de club een normaal verschijnsel wordt? Daar kan de clubkadercoach bij helpen. 

Bekijk opleiding
Een beetje opvoeder

Trainer-coach & instructeur

Bij training geven komt meer kijken dan 'alleen' het aanleren van een sport. Als trainer-coach krijg je te maken met groepsdynamiek, emoties, verschillende persoonlijkheden en variërende interesses per leeftijdsgroep. Hoe ga je om met die verschillen en hoe zorg je dat jouw training past bij een diverse groep sporters? 

Bekijk opleiding
Duurzame accommodatie

Bestuurder

Waar liggen voor verenigingen mogelijkheden voor het verduurzamen van de accommodatie? Hoe kun je energie besparen? Of ga je misschien wel je eigen energie opwekken? Er zijn tal van mogelijkheden om een duurzame toekomst tegemoet te gaan met jouw sportaccommodatie; wij geven je graag de handvatten. Tijdens de workshop bespreken we de mogelijkheden om jouw verenigingsaccommodatie te verduurzamen. Je krijgt inzicht in eventuele toepassingen van duurzaamheid, over mogelijkheden voor financiering én hoe jouw vereniging dit kan realiseren.

Bekijk opleiding

Uitgelicht artikel

De sport veilig maken voor iedereen. Dat was een belangrijke doelstelling van de Amsterdamse Agenda Sport en Bewegen 2019-2022. Bij de totstandkoming van die beleidsagenda constateerde de gemeente al dat nog niet iedereen zich welkom of gerespecteerd voelt in de Amsterdamse sport.

Lees artikel
Meer nieuws

Aanbieders

NOC*NSF Academie voor Sportkader

NOC*NSF Academie voor Sportkader

De NOC*NSF Academie voor Sportkader zet zich al meer dan vijftien jaar met succes in voor het opleiden van bestuurders, trainer-coaches, scheidsrechters, vertrouwenscontactpersonen en opleiders van het sportkader. De Academie richt zich op alle doelgroepen die een rol hebben op de sportvereniging.Kenmerkend voor de opleidingen is dat ze sportgeneriek zijn; opleidingen over onderwerpen die, ongeacht de sport, een belangrijke rol spelen bij elke club of vereniging. Opleidingen gaan bijvoorbeeld over een vereniging besturen met visie of het coachen van specifieke doelgroepen. De sportgenerieke scholingen zijn daarom geschikt voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen in de sportwereld; van bestuurder tot scheidsrechter en van vrijwilliger tot trainer-coach.

Meer lezen
Badminton Nederland

Badminton Nederland

Meer lezen
NOC*NSF Centrum Veilige Sport Nederland

NOC*NSF Centrum Veilige Sport Nederland

Het Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN) is het meldpunt en kenniscentrum van grensoverschrijdend gedrag, matchfixing en doping in de sport. CVSN is er voor alle sporters, bestuurders, ouders, trainers en vrijwilligers, werkt onafhankelijk op basis van vertrouwelijkheid, denkt mee en geeft advies. Via diverse kanalen is het Centrum altijd gratis, nagenoeg 24/7 en indien gewenst anoniem te bereiken. Meer informatie: centrumveiligesport.nl.   

Meer lezen
Bekijk alle aanbieders