Code Goed Sportbestuur

Code Goed Sportbestuur

Code Goed Sportbestuur

Opleidingsoort:

Workshop

Doelgroep:

Bestuurder

Sport:

Alle sporten

Deze workshop helpt besturen van sportclubs op weg met de herziene Code Goed Sportbestuur, die onlangs door sportbonden is aangenomen. Samen met andere bestuurders maak je tijdens de bijeenkomst kennis met de herziene Code en ontdek je wat deze voor jouw bestuur en vereniging kan beteken.

De herziene Code Goed Sportbestuur is ‘principle-based’ en heeft het karakter ‘pas toe én leg uit’. Aan de hand van de vier essentiële principes – verantwoordelijkheid, democratie, maatschappij en transparantie – kunnen sportverenigingen via de Code invulling geven aan sterke en bewuste besturen met een heldere koers. Dat is van belang om te kunnen zorgen voor een veilige, eerlijke en vitale sportomgeving waar iedereen zich thuis voelt en met plezier kan sporten en bewegen. De herziene Code biedt richtlijnen voor goed sportbestuur en helpt zo om misstanden te voorkomen.

Tijdens de workshop:

  • Ontdek je wat de Code Goed Sportbestuur en de vier principes - verantwoordelijkheid, democratie, maatschappij en transparantie - voor jouw bestuur en vereniging kunnen betekenen.

  • Ontdek je binnen welke elementen van de Code voor jouw vereniging kansen liggen.

  • Krijg je de ideale voorbereiding om de Code binnen jouw eigen vereniging, met jouw collega-bestuurders, bespreekbaar te maken.

  • Ontmoet je bestuurders van verschillende clubs voor een open gesprek over bestuurswerk

Alvast zelf aan de slag? Klik hier voor de elearning Code Goed Sportbestuur!

Heb je belangstelling om deze workshop te organiseren voor clubs? Of wil je namens jouw club de workshop volgen? Neem dan contact met ons op via opleidingen@nocnsf.nl.

Meer lezen