Trainen en coachen van 6- tot 12-jarigen

Trainen en coachen van 6- tot 12-jarigen

Trainen en coachen van 6- tot 12-jarigen

Opleidingsoort:

Bijscholing

Doelgroep:

Trainer-coach & instructeur

Sport:

Alle sporten

Kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar zijn volop in ontwikkeling. Ze worden zich bewust van wat ze goed of juist minder goed kunnen. Ze leren zich verhouden tot anderen, ontwikkelen hun eerste zelfbeeld en mogelijk ook hun eerste ambities. Zelfvertrouwen is in deze fase een centraal thema. In deze training leer je zelfvertrouwen bij kinderen tot ontwikkeling te brengen met aandacht voor plezier.

 

Tijdens deze scholing

  • Leer je om zowel sportieve als pedagogische thema’s in je trainingen te verwerken;
  • Gaan we in op hoe je samen met het kind kan ontdekken wat ze allemaal kunnen en willen leren;
  • Ontdek je wat jouw rol is als coach en hoe je het zelfvertrouwen van sporters kan vergroten;
  • Geven we jouw trainingen een extra dimensie door te focussen op plezier, positieve aandacht, gezamenlijk doelen stellen en zelf-ontdekkend leren.

De scholing bestaat uit twee dagdelen van elk drie uur. Voorafgaand aan de scholing maak je een voorbereidingsopdracht. Dit is een verplicht onderdeel van de scholing.

Na afloop van de training ben je je bewust van jouw visie op de rol van een trainer, ben je in staat om tijdens trainingen plezier en zelfvertrouwen te bevorderen en ben je in staat om sporters zelf-ontdekkend te laten leren tijdens trainingen.

De scholing is bedoeld voor trainers die aantoonbare ervaring hebben met het zelfstandig geven van trainingen aan sporters. Een diploma is niet vereist. Deze scholing wordt aangeboden op KSS niveau 3 van een bij NOC*NSF aangesloten sportbond. Voor meer informatie neem contact op met opleidingen@nocnsf.nl

Meer lezen