Ledenbinding

Ledenbinding

Ledenbinding

Opleidingsoort:

Workshop

Doelgroep:

Bestuurder

Sport:

Alle sporten

Hoe laat je als club sporters de meerwaarde van een vereniging zien en wat kun je als sportclub doen om nieuwe leden te binden en bestaande leden te behouden? Het is iets waar veel verenigingen mee worstelen. Alles draait bij het oplossen van deze vraag om het vaststellen van het cadeau dat je je leden als vereniging te bieden hebt. Als je duidelijk voor ogen hebt voor wie de activiteiten van jouw club bedoeld zijn, is het gemakkelijker om aan te sluiten bij de wensen van bestaande en nieuwe leden.

Het voortbestaan van elke club is uiteindelijk afhankelijk van voldoende leden. Zij zijn de reden van je bestaan. Als vereniging is het zaak om potentiële leden in te laten zien wat je te bieden hebt. Want ook in jouw regio zijn er natuurlijk mensen die best zouden willen sporten maar dat nu niet doen.

Tijdens deze inspiratiesessie:

  • Ga je aan de slag met kansen en knelpunten binnen jouw vereniging
  • Ga je de interactie aan met collega-verenigingen die tegen vergelijkbare zaken aanlopen
  • Leer je hoe je het aanbod van jouw vereniging kunt afstemmen op de wensen van de doelgroep die je wilt bereiken

 

Na de inspiratiesessie heb je keuzes gemaakt over welke richting jouw vereniging op wil en zijn de eerste echte stappen gezet om meer leden te werven en te behouden voor jouw club.

Heb je belangstelling om deze inspiratiesessie te organiseren voor clubs? Of wil je namens jouw club de inspiratiesessie volgen? Neem dan contact met ons op via opleidingen@nocnsf.nl.

Meer lezen