4 inzichten over trainerschap

4 inzichten over trainerschap

4 inzichten over trainerschap

Opleidingsoort:

Bijscholing

Doelgroep:

Trainer-coach & instructeur

Sport:

Alle sporten

Structureren, stimuleren, individuele aandacht geven en regie overdragen. Dit zijn vier belangrijke kernkwaliteiten voor elke trainer-coach. Tijdens deze scholing krijg je handvatten om je sporters effectiever te begeleiden en een inspirerende, veilige sportomgeving te creëren. Je kunt je eigen functioneren als trainer-coach in korte tijd aanscherpen en verbeteren!

Tijdens deze scholing

  • Breng je je sterke én ontwikkelpunten in kaart;

  • Reflecteer je op je eigen rol als trainer;

  • Leer je hoe je je kwaliteiten het beste kunt inzetten, ook in lastige situaties;

  • Ontdek je hoe je sporters meer verantwoordelijkheid kan geven tijdens de training waardoor ze groeien als sporter.

De scholing bestaat uit één dagdeel van drie uur en een voorbereidende opdracht. 

De voorbereidende opdracht, waarin je meer leert over de basisbeginselen met betrekking tot de 4 inzichten structureren, stimuleren, individuele aandacht en regie, neemt totaal 45 tot 60 minuten in beslag en is verplicht. In de voorbereidende opdracht is ook een zelfscan opgenomen.

De voorbereidende opdracht wordt de basis van de rest van de scholing. Tijdens de scholing worden er veel voorbeelden, praktijkervaringen en concrete toepassingen besproken. 

Aan het einde van de scholing weet je wat de vier inzichten over trainerschap voor jou en je rol als trainer-coach kunnen betekenen. Dit inzicht kan je zelf toepassen en vertalen naar jouw omgeving om een sociaal veilig, inspirerend en stimulerend sportklimaat te creëren.

De scholing is geschikt voor elke trainer-coach die openstaat voor persoonlijke groei. Omdat je reflecteert op je eigen handelen, kunnen ook ervaren trainer-coaches zich tijdens deze sessie weer verder ontwikkelen in hun rol. De startende trainer-coach vindt veel praktische handvaten om een veilig en plezierig sportklimaat te creëren voor zijn sporters. Het is wel belangrijk om enige praktijkervaring te hebben. Deze scholing wordt gegeven op KSS niveau 3 van een bij NOC*NSF aangesloten sportbond.

Deze scholing is ook geheel online te volgen! Mail naar opleidingen@nocnsf.nl en informeer naar de mogelijkheden. Deze scholing is aan te vragen via het Sportakkoord. Meer weten? Sportakkoord voor sportclubs - NOCNSF

Meer lezen