Duurzame accommodatie

Duurzame accommodatie

Duurzame accommodatie

Opleidingsoort:

Workshop

Doelgroep:

Bestuurder

Sport:

Alle sporten

Waar liggen voor verenigingen mogelijkheden voor het verduurzamen van de accommodatie? Hoe kun je energie besparen? Of ga je misschien wel je eigen energie opwekken? Er zijn tal van mogelijkheden om een duurzame toekomst tegemoet te gaan met jouw sportaccommodatie; wij geven je graag de handvatten. Tijdens de workshop bespreken we de mogelijkheden om jouw verenigingsaccommodatie te verduurzamen. Je krijgt inzicht in eventuele toepassingen van duurzaamheid, over mogelijkheden voor financiering én hoe jouw vereniging dit kan realiseren.

Tijdens de workshop:

  • Geven we je inspiratie om jouw vereniging duurzaam in te richten;

  • Bespreken we concrete mogelijkheden als groene stroom (elektriciteit, gas), isolatie(materiaal), zonnepanelen, warmtepomp, LED verlichting, groendak, afval recyclen, watergebruik verminderen;

  • Ontvang je de handvatten om na afloop zelf aan de slag te gaan met verduurzaming.

De workshop Duurzame accommodatie duurt 1,5 a 2 uur. De sessies kunnen, in overleg, op maat worden aangeboden.

De deelnemers van de workshop leren de concrete mogelijkheden/ maatregelen (en verplichtingen) kennen voor verduurzaming van de accommodatie. Hoe je energie kunt besparen en je eigen energie kunt opwekken, m.b.t. verwarming, verlichting, afval en water. Zo kunnen zij actief gaan werken aan een duurzame toekomst voor de sportclub.

Heb je belangstelling om deze workshop te organiseren voor clubs? Of wil je namens jouw club de workshop volgen? Neem dan contact met ons op via opleidingen@nocnsf.nl.

Meer lezen