Terugkomdag Vertrouwenscontactpersoon

Terugkomdag Vertrouwenscontactpersoon

Terugkomdag Vertrouwenscontactpersoon

Opleidingsoort:

Bijscholing

Doelgroep:

Vrijwilliger

Sport:

Alle sporten

Een opfris en nascholings moment voor Vertrouwenscontactpersonen en hun verenigingsbestuurder. Deze scholing is specifiek bedoeld voor VCP-ers die de Vertrouwenscontactpersoon opleiding vanuit NOC*NSF Academie voor Sportkader gevolgd hebben. 

Als VCP-er heb je korter of langer geleden ongetwijfeld de opleiding voor VCP van NOC*NSF gevolgd. Maar veel VCP-ers krijgen in de praktijk maar weinig vragen of meldingen. Hoe zat het ook alweer? Wat is je rol als VCP-er en wat kan je doen als iemand zich bij je meldt? Wat houdt de meldplicht ook alweer in? En hoe kan ik mijn bestuur adviseren over preventiebeleid? Allemaal vragen die in je opleiding aan de orde zijn gekomen maar waarvan we ons kunnen voorstellen dat de kennis een beetje is weggezakt. Tijd om deze kennis weer even op te frissen en je daarnaast te laten informeren over nieuwe ontwikkelingen.

Heeft jouw bestuurder ook interesse om deel te nemen, dan is hij of zij ook van harte welkom, zodat jullie allebei na afloop weer alle actuele kennis paraat hebben.

De totale tijdslast van deze terugkomdag is ongeveer 3 uur. De inhoud van het programma is als volgt;

 

  • Introductie,
  • Leerwensen bespreken,
  • Opfrissing van de rol van Vertrouwenscontactpersoon,
  • Nieuwe ontwikkelingen bespreken,
  • Casuïstiek bespreken met elkaar.

 

Voor deelname aan de Terugkomdag is er een aantal voorwaarden;

 

  • Deelnemende Vertrouwenscontactpersonen dienen de opleiding tot VCP van NOC*NSF Academie voor Sportkader te hebben afgerond.
  • Functieprofiel en werkijzen lezen (Link)

 

Voor (aan-)vragen kun je mailen naar opleidingen@nocnsf.nl.

Meer lezen