Geld genereren

Geld genereren

Geld genereren

Opleidingsoort:

Workshop

Doelgroep:

Bestuurder

Sport:

Alle sporten

Heeft jouw vereniging meer sponsors nodig? Of heb je plannen om jouw vereniging tot een hoger niveau te tillen, maar moet je hier nog financiering voor regelen? Dan is deze scholing precies wat jouw vereniging nodig heeft.

Tijdens deze scholing

  • Zoeken we nieuwe manieren om sponsors te werven;
  • Gaan we kijken naar hoe jij jouw sponsor mogelijkheden aantrekkelijker kan maken voor de bedrijven/doelgroepen die je hiermee wilt bereiken;
  • Leer je meer over fondsenwerving via Crowdfunding en welke kansen dit jouw vereniging biedt.

"Enthousiasmerende workshop, die hopelijk gaat leiden tot mooie sponsor/crowdfundingsacties!"

Charley Verhaar, penningmeester SSN

"Het was een eye-opener. Crowdfunding biedt grote mogelijkheden voor extra inkomsten. Ik ben echt anders tegen de dingen aan gaan kijken."

Martin Houdijk, Hercules Handbal

Deel 1: Meer sponsors met minder moeite? Het kan!

Sponsoring is van oudsher één van de belangrijkste inkomstenbronnen van verenigingen. Bij veel verenigingen hebben de sponsorcommissies het moeilijk. Er is sprake van een dalende trend. Ook bezuinigingen van gemeenten, dalende kantineopbrengsten en stijgende kosten dwingen alle verenigingen om sponsoring serieus te nemen en een andere benadering te kiezen.

Deel 2: Crowdfunding, hoe benut je deze kans?

Fondsenwerving en financiering is veranderd. Steeds vaker worden bedrijven, nieuwe producten en creatieve projecten niet meer door één of enkele partijen gefinancierd, maar door een grote groep: Crowdfunding.Crowdfunding groeit exponentieel. En het biedt ook kansen voor lokale sportvereniging. Maar het is een misvatting dat het ophalen van geld via crowdfunding eenvoudig is. Er is een gedegen plan voor nodig.

Na afloop van de workshop ben jij tot nieuwe inzichten gekomen met betrekking tot clubfinanciering en kan jouw vereniging hier actief mee aan de slag!

Heeft u belangstelling om deze sessie te organiseren voor verenigingen of heeft u vragen over de sessie? Dan kunt u contact opnemen met opleidingen@nocnsf.nl

Meer lezen