Opleiding Scheidsrechterscoach

Opleiding Scheidsrechterscoach

Opleiding Scheidsrechterscoach

Opleidingsoort:

Bijscholing

Doelgroep:

Scheidsrechter & jurylid

Kosten per deelnemer:

€250,-

Sport:

Alle sporten

Als scheidsrechter sta je er vaak alleen voor. Tijdens de wedstrijd word je meestal nog wel geassisteerd door collega’s, grens- of lijnrechters of een jury, maar eenmaal thuis moet je het weer zelf doen. Geen teamgenoten om winst of verlies mee te delen, geen trainer die aangeeft wat er volgende keer beter kan. Heb je ervaring met arbitrage en wil je graag als klankbord fungeren voor je (ex-)collega’s? Volg dan de scholing tot scheidsrechterscoach.

Tijdens deze scholing

  • Laat je scheidsrechters nadenken over waar ze verantwoordelijk voor zijn, hoe ze zich gedragen en hoe contact met spelers en coaches is. Voor, tijdens en na de wedstrijd;
  • Leer je kijken naar wat er goed gaat of beter kan en dat ook als zodanig benoemen – eerlijk en concreet;
  • Ben je in staat gedachten en doelstellingen van ‘jouw’ scheidsrechters te vertalen naar de praktijk;
  • Kan je scheidsrechters aan moedigen meer te bereiken dan ze normaal gesproken zonder coach zouden doen.

Om scheidsrechterscoach te worden, kun je de basisopleiding van drie dagdelen volgen. Centraal in de opleiding tot scheidsrechterscoach staan de drie momenten waarop de coach wezenlijk bijdraagt aan het leren van de scheidsrechter: het planningsgesprek, observatie en het reflectiegesprek.

Met behulp van de opleiding tot scheidsrechterscoach ontwikkel je competenties voor het voeren van een planning- en reflectiegesprek. Na afloop van de training kan je een leerfocus bespreken met ‘jouw’ scheidsrechters, hen een betrouwbaar beeld van functioneren bieden en de bijdragen aan de ontwikkeling van een scheidsrechter.  

Deze scholing is bedoeld voor alle scheidsrechters met ervaring met arbitrage die graag als klankbord willen fungeren voor (ex)-collega’s. Het instroomniveau is minimaal scheidsrechter niveau 3 of aantoonbare ervaring met arbitrage. Informeer bij je bond of deze bijscholing mogelijk licentiepunten oplevert. Meer informatie over de opleiding: opleidingen@nocnsf.nl

 

 

Meer lezen