ShuttleTime

ShuttleTime

ShuttleTime

Opleidingsoort:

Bijscholing

Doelgroep:

Trainer-coach & instructeur

Sport:

Badminton

Ben je als startende trainer of begeleider binnen de vereniging of op school actief met jeugd en wil je de eerste beginselen van badminton en het trainersvak aanleren dan is de cursus ShuttleTime hiervoor uitermate geschikt. Met deze cursus leer je de basis van het verzorgen van een badmintonles. Je leert de basistechnieken van de onderhandse- en bovenhandse slagen en krijgt aan de hand van voorgeschreven lessen en oefeningen, tips en trucs om altijd plezier in jouw les te garanderen.

De cursus bestaat uit acht contacturen. Deze uren kunnen over één of twee dagen verdeeld worden, dit kan per cursus verschillen. Voordat je aan de cursus begint zorg je als cursist ervoor dat je:

Voor deelname dien je minimaal 16 jaar oud te zijn.

A. App en boeken ShuttleTime 
In de app staan alle lessen, oefeningen, filmpjes en aandachtspunten die in de cursus aan bod komen. Tijdens de cursus zal van beide regelmatig gebruik worden gemaakt.

B. Praktijk
Na het doornemen van de app begint het praktijkgedeelte van de opleiding ShuttleTime. Hierin worden de onderwerpen algemene kennis van badminton, badmintonvaardigheden, trainersdidactiek, structuur en inhoud van de lessenreeks ShuttleTime behandeld. De nadruk in deze opleiding ligt vooral op dit praktijkgedeelte. 

C. Afsluiting 
Na afloop van de cursus ShuttleTime ontvang je een certificaat vanuit Badminton Europe.

Een cursist is ongeveer 12 uur actief met de opleiding. Het is mogelijk om zonder specifieke vooropleiding deel te nemen aan deze opleiding. De lessenreeks van ShuttleTime bestaat uit 22 uitgeschreven lessen, opgebouwd van voorveld naar midveld en vervolgens achterveld.

Betrokken bij de opleiding:

Leren doe je niet alleen, want je wordt begeleid door ervaren trainers met de tutorstatus van ShuttleTime. Er zijn maximaal twee personen betrokken bij de ontwikkeling van de groep cursisten. De docenten zijn de expert tijdens de praktijk.

Na afloop van de opleiding:

  • Ben je in staat om met hulpmiddelen gestructureerd badminton training te geven aan een groep kinderen.
  • Ken je de voordelen die de sport badminton biedt voor kinderen en weet je de geleerde stof maximaal in te zetten in de eigen situatie.
  • Ken je de structuur van het programma, de typische lesopbouw en het startpunt van je pupillen.
  • Weet je hoe je kinderen kan motiveren, organisaties neer moet zetten en een veilige leeromgeving kan creëren.
  • Weet je welke technische, tactische en fysieke vaardigheden er aan bod komen in het programma en hoe deze te ontwikkelen.

 

 

Deze bijscholing is opgenomen in het Sportakkoord. Dit betekent dat de bijscholing vanuit het Sportakkoord wordt gefinancierd en er voor deelnemende verenigingen geen kosten voor deelname zijn. Hiervoor kun je als vereniging een aanvraag doen bij de adviseur lokale sport in jouw gemeente.

Klik hier voor meer informatie over ShuttleTime  

 

Meer lezen