BWF2 voor leden

BWF2 voor leden

BWF2 voor leden

Opleidingsoort:

Opleiding

Doelgroep:

Trainer-coach & instructeur

Kosten per deelnemer:

€650,-

Sport:

Badminton

Wanneer je actief bent als trainer voor competitieteams (derde divisie of hoger) en talentvolle groepen waar je een stapje meer voor wil doen dan past de opleiding BWF level 2 bij jou. Hiermee word je opgeleid tot een trainer voor jeugd en senioren op badmintonverenigingen, badmintonscholen en talentencentra. Tijdens deze cursus leer je nog meer over alle technieken en tactieken die we binnen de BWF en Badminton Nederland hanteren.

Tijdens de opleiding word je begeleid door docenten met een minimale kwalificatie van BWF tutor level 2. De organisatie van de opleiding ligt bij Badminton Nederland, eventueel in samenwerking met een vereniging of (badminton)school. Mocht je interesse hebben om de level 2 op eigen locatie te laten organiseren, vraag dan naar de mogelijkheden via rdkeijzer@badminton.nl. Om de opleiding door te laten gaan zijn er minimaal 8 deelnemers nodig. Bijdrage per persoon is €650 voor leden van Badminton Nederland en €795 voor niet-leden. Voor deelname dien je minimaal 18 jaar oud te zijn.

De opleiding bestaat uit 48 contacturen en bestaat uit vijf of zes dagen opleiding die op verschillende wijzen kunnen worden aangeboden.

De BWF2 opleiding is het vervolg op BWF1 waarbij een verdieping plaatsvindt ten aanzien van het trainersvak. De opleidingsdagen vinden plaats in een sporthal. Theorie en praktijk zullen elkaar op deze dagen afwisselen. De opleiding is daarmee heel actief en er wordt ook van je verwacht dat je actief aan de dagen deelneemt. Op de laatste dag nemen we zowel een theorie- als een praktijktoets af. Bij voldoende afleggen van beide toetsen volgt je internationaal erkende BWF2 diploma.

Na afloop van de opleiding:

  • Heb je begrip van het coaching proces met inbegrip van pedagogiek en didactiek

  • Kun je leeftijd specifiek coachen

  • Heb je begrip van verschillende prestatiefactoren en snap je de basis van adaptatie en herstel

  • Heb je een verdieping op kennis met betrekking tot slagen uit level 1 en leer je verschillende nieuwe slagen en wanneer en waarom deze gebruikt worden

  • Heb je kennis van het voetenwerk in dubbelspelen

  • Kun je een prestatie analyse maken en ken je verschillende manieren om te coachen tijdens wedstrijden

  • Ben je bekend met de basisprincipes op fysiek vlak en kun je deze in de praktijk toepassen

  • Kun je verschillende fysieke tests op juiste manier afnemen

  • Heb je kennis van basis sportpsychologie en lifestyle

Klik hier voor meer informatie over BWF2

Meer lezen