Terugkomdag VCP

  • Veilige Sport
  • vrijdag 30 augustus 2024
Terugkomdag VCP

In 2024 zijn 1000 mensen opgeleid tot Vertrouwenscontactpersoon. Een vertrouwenscontactpersoon (VCP) is een laagdrempelig aanspreekpunt op de sportclub als er vragen of zorgen zijn, of wanneer er incidenten hebben plaatsgevonden op gebied van grensoverschrijdend gedrag.

Veel VCP-ers krijgen in de praktijk maar weinig vragen of meldingen. Hoe zat het ook alweer? Wat is je rol als VCP-er en wat kan je doen als iemand zich bij je meldt? Wat houdt de meldplicht ook alweer in? En hoe kan ik mijn bestuur adviseren over preventiebeleid? Allemaal vragen die in je opleiding aan de orde zijn gekomen maar waarvan de kennis misschien een beetje is weggezakt. Tijd om deze kennis weer even op te frissen en je daarnaast te laten informeren over nieuwe ontwikkelingen.

Voor deze opgeleide VCP-ers organiseren we een terugkomdag. Op 7 september staat de terugkomdag in Heerlen gepland. Daar zijn nog een aantal plaatsen vrij. De scholing bij jou in de buurt organiseren? Informeer bij je lokale clubondersteuner. Sportakkoord voor sportclubs - NOCNSF

  • Veilige Sport
  • vrijdag 30 augustus 2024