Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Gepersonaliseerde informatie Hiermee ontvangt u gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op uw internetgedrag.


Privacyverklaring

Klik hier voor de privacyverklaring

Regeling Gratis VOG draagt bij aan betrouwbaar en plezierig sportklimaat, informeer verenigingen nu!

Sport is leuk! Niet voor niets zijn iedere week miljoenen Nederlanders op sportverenigingen te vinden. Sport brengt mensen samen, zorgt ervoor dat we gezond blijven en iedere dag ontspanning hebben. Onbezorgd (kunnen) sporten is voor iedereen fijn. De creatie van een veilige en plezierige sportomgeving speelt hierbij een cruciale rol. Hoe is dit op úw vereniging geregeld? Of hoe pakt u dit aan? Het Centrum Veilige Sport Nederland van NOC*NSF biedt ondersteuning met de Regeling Gratis VOG.

Regeling Gratis VOG draagt bij aan betrouwbaar en  plezierig sportklimaat, informeer verenigingen nu!

Sportplezier, daar gaat het om. En sporten in een veilige en plezierige omgeving zou vanzelfsprekend moeten zijn. Helaas gaat er soms nog wel eens iets mis op het gebied van grensoverschrijdend gedrag. Van pesterij en discriminatie tot seksuele intimidatie en aanranding. Door sporters en door trainers, begeleiders en vrijwilligers. In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, biedt het Centrum Veilige Sport Nederland u en uw vereniging ondersteuning en mogelijkheden die helpen bij het realiseren van een betrouwbaar en plezierig sportklimaat.


Verklaring Omtrent Gedrag
Onderzoek heeft aangetoond dat het vragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan trainers, coaches, begeleiders en vrijwilligers bijdraagt aan de veiligheid binnen sportverenigingen. Met zo’n verklaring toont de betreffende persoon aan dat hij of zij in het verleden niets heeft gedaan en geen strafbaar verleden heeft dat zijn of haar inbreng in de weg staat. Dit is een stap richting een veilig (sport)klimaat binnen de vereniging. Voor trainers, coaches, begeleiders en vrijwilligers die bij een vereniging met minderjarigen en kwetsbare groepen werken, is het aanvragen van deze verklaring dankzij de Regeling Gratis VOG gratis!

Meer weten?
Voor meer informatie over en in aanmerking willen komen van de Regeling Gratis VOG en andere preventiemaatregelen voor uw vereniging kunt u terecht op www.centrumveiligesport.nl of neem contact op met Centrum Veilige Sport Nederland via vog@nocnsf.nl