Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Gepersonaliseerde informatie Hiermee ontvangt u gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op uw internetgedrag.


Privacyverklaring

Klik hier voor de privacyverklaring

Webinar Pedagogisch Sportklimaat

  • Aanbieder: NOC*NSF Centrum Veilige Sport Nederland

Sport is goed voor ons! Goed voor onze gezondheid, ons zelfvertrouwen, teamgevoel, discipline, sociale contacten, talentontwikkeling en morele vorming. Echter…deze effecten ontstaan niet vanzelf. We moeten er wel iets voor doen: een positief en veilig sportklimaat creëren. 

Webinar Pedagogisch Sportklimaat

Een element dat in het verleden vaak onderbelicht bleef is het pedagogische aspect in de sport. Naast dat een kind veilig en met plezier moet kunnen sporten, is het ook van belang dat het zich ontwikkelt en leerervaringen heeft (anders dan sporttechnisch). Het uitgangspunt is dat trainers en verenigingen in staat moeten zijn een omgeving te creëren waarin een positieve ontwikkeling van het kind centraal staat.

Inhoud
Tijdens deze webinar zal Nicolette van Veldhoven (professor Sportpedagogiek Hogeschool Windesheim) iets vertellen over pedagogische sportklimaat. Nicolette zal stilstaan bij het prevalentie onderzoek en het pedagogisch sportkompas.

Daarnaast zal Johannes Dijkstra (Teamleider bij Fier Chat) iets vertellen over de impact van seksueel grensoverschrijdend gedrag op minderjarigen en de FIER chat sport.

Datum & tijden
Het webinar Pedagogisch Sportklimaat zal plaatsvinden op dinsdag 8 juni 2021 van 14.00 tot 15.45 uur. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via deze link: https://forms.office.com/r/hNv9nXDT1S  

Na aanmelding ontvang je in de week van 31 mei een link, waarmee je op 8 juni 2021 toegang krijgt tot het webinar.

Het webinar wordt ook opgenomen en zal na afloop online geplaatst worden. Door aanwezig te zijn geef je automatisch toestemming voor verspreiding van deze opname.

Het Centrum Veilige Sport Nederland hoopt je op 8 juni 2021 te begroeten!