Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Gepersonaliseerde informatie Hiermee ontvangt u gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op uw internetgedrag.


Privacyverklaring

Klik hier voor de privacyverklaring

NLcoach Congres: ‘Wetenschap en innovatie voor de sportcoach’

  • Aanbieder: NLcoach

NLcoach, Sport Science Institute Groningen (SSIG) en Amsterdam Institute of Sport Science (AISS) organiseren op vrijdag 15 maart 2019 gezamenlijk een congres over wetenschap en innovatie voor trainer-coaches.

NLcoach Congres: ‘Wetenschap en innovatie voor de sportcoach’

Er wordt namelijk ontzettend veel onderzoek gedaan waar trainers en coaches in de sportwereld profijt van kunnen hebben. Je hoort veel trainers en coaches echter vaak zeggen; “dat is niet voor mij bestemd, ik ben tenslotte niet in de top actief.” In dit congres worden wetenschappelijke- en innovatieve thema’s dicht naar de dagelijkse praktijk van een trainer-coach gebracht, ook voor trainers in de breedtesport.

SSIG en AISS richten zich vooral op praktijkrelevant onderzoek naar prestatieverbetering, bewegen en gezondheid. Diverse professionals en wetenschappers nemen jou mee in hun wereld en laten jou zien wat je er mee kunt in jouw dagelijkse coachpraktijk.

Het programma

In de plenaire onderdelen komen Koen Lemmink (hoogleraar Sport, Prestatie en Innovatie aan de Rijksuniversiteit Groningen) en Prof. dr. Peter Beek (decaan Faculteit Gedrags- en Bewegingswetenschappen (VU) / hoogleraar Coördinatiedynamica) aan het woord.

Na het plenaire gedeelte neem je deel aan twee van de in totaal drie workshops. In de workshops staat ‘de vertaling naar de praktijk van de sportcoach’ centraal. De onderwerpen die tijdens de workshops uitgebreid aan de orde komen zijn:

  • Workshop 1 – Training for Excellence door Dr. Raoul Oudejans (Lector Leren en Presteren in Sport (HvA) / Universitair hoofddocent (VU)) en Jolan Kegelaers (Post-doc Training for Excellence (HvA))

Klik hier voor deze workshopbeschrijving

  • Workshop 2 – ‘Beter presteren met behulp van (big) data’ door Floris Goes, Promovendus Football Science (UMCG, RUG), Matthias Kempe, Universitair docent (UMCG, RUG) & Rens Meerhoff, Post-doc Data Science in Sport (LIACS, Leiden)

Klik hier voor deze workshopbeschrijving

  • Workshop 3 – ‘Beschikbare effectieve maatregelen ter reductie van sportblessures’ door Vincent Gouttebarge en Anne Benjaminse (Post-Doc, Universitair Medisch Centrum Groningen, RuG)

Bekijk hier het volledige programma.

Kosten:

  • € 75,- (excl. 21% BTW) voor leden van NLcoach (Pro leden mogen 1 x per jaar gratis aan een congres deelnemen. Gebruik bij inschrijven hiervoor de ontvangen kortingscode)
  • € 115,-  (excl. 21% BTW) voor niet-leden van NLcoach

Het congres zal plaatsvinden in Doorn en biedt ruimte voor maximaal 80 trainer-coaches. De inloop start om 15.15 uur en het congres eindigt om 20.45 uur. Inschrijven kan via https://www.nlcoach.nl/event/wetenschap-en-innovatie-sportcoach/