Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Gepersonaliseerde informatie Hiermee ontvangt u gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op uw internetgedrag.


Privacyverklaring

Klik hier voor de privacyverklaring

Het nieuwe aanbod van de Academie voor Sportkader staat online!

Trainers en coaches spelen een belangrijke rol binnen je club. Als zij goed zijn, draait alles net even beter. Hoe help je hen goed, of zelfs beter, te worden? Daarvoor is de Academie voor Sportkader opgericht! Met scholingen en verenigingstrajecten ondersteunen zij de clubs.

Het nieuwe aanbod van de Academie voor Sportkader staat online!

Het aanbod van de ASK voor het seizoen 2017/2018 staat nu online. Zo kun je als club in de planning van het nieuwe seizoen ook bijtijds de ondersteuning van je kader regelen. Wil je weten wat de ASK voor jouw trainers en coaches kan doen? Er is een nieuwe brochure beschikbaar. Daarin wordt helder verteld wat de achtergrond van de ASK is en welke mogelijkheden voor ondersteuning er zijn.

Divers

De scholingen van de ASK richten zich niet alleen op trainers en coaches. Ook voor arbiters, bestuurders of ouders bieden zij opleidingen aan. Op deze manier krijgt iedereen die binnen jouw club meewerkt de mogelijkheid daarin ondersteuning te krijgen.

Een belangrijke basis voor trainers in de nieuwe planning is de scholing '4 inzichten over trainerschap'. Met deze scholing kun je jouw technisch kader de mogelijkheid bieden te groeien in hun rol als trainer/coach.  Joyce van Santen, kerndocent van deze scholing: "Het is een heel interactieve bijscholing, waarop ik heel vaak van de trainers hoor: ‘Dit had ik veel eerder moeten doen’. Er worden veel praktische handvatten aangeboden, maar er zitten ook veel 'a-ha-momenten' in, waar de deelnemers mee aan de slag kunnen. En het mooie is, dat je ziet hoe ze in de scholing ook leren van elkaar. Juist door eens samen met trainers uit andere takken van sport hun kennis en ervaringen te delen. Super inspirerend!"

Academie voor Sportkader

De ASK is sinds 2006 onderdeel van NOC*NSF en werd opgericht door sportbonden. Het is echter nog altijd een product van nauwe samenwerking tussen de sportkoepel en de bonden. ‘Voor elke sporter een competente trainer/ coach/instructeur en voor elke wedstrijd een competente scheidsrechter/jurylid, in een veilig sportklimaat gecreëerd door competente sportbestuurders.’ Die zin vat de ambitie van ASK treffend samen.